Dwalen door het Polman Stadion

Zo’n anderhalve week geleden was ik aanwezig bij Heracles Almelo – PEC Zwolle (0-2). Als verslaggever volg ik de verrichtingen van de Zwollenaren inmiddels ruim 8 jaar. Super interessant om te doen, iets waar ik iedere week weer naar uitkijk.

Het stadion van Heracles Almelo heeft iets bijzonders. Het was ooit gebouwd voor 8500 toeschouwers, maar een paar jaar geleden is er een tweede ring opgezet. Daardoor staat er nu een mooi en sfeervol stadion. Al heeft het ook een nadeel. 

Verstopt

Als verslaggever zit je voor aanvang van een wedstrijd in de persruimte. Vlak voor de aftrap loop je naar de perstribune, waar je een plek met een tafel hebt om te kunnen werken. Zo kun je tijdens de wedstrijd twitteren en alvast schrijven bijvoorbeeld. Heel handig. 

In Almelo zit de perstribune ergens ver hoog verstopt op de hoofdtribune. De persruimte zit ergens op de begane grond. Je raadt het misschien al, het is een behoorlijk doolhof om daar te komen. Zo loop je via de trapopgang van de catering, ga je vervolgens door de businessclub, waarna je nog eens een trap of drie omhoog moet. Goed voor de conditie is het in ieder geval. 

Ik was er al een paar keer geweest, maar toch is het iedere keer weer goed nadenken. Gelukkig zijn er genoeg collega’s die je de weg kunnen wijzen. Uiteindelijk kom je er dan wel. 

Weg kwijt

Op je website gebeurt het ook regelmatig dat nieuwe bezoekers compleet de weg kwijtraken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de topbalk bovenin. Dat is de balk waarin je logo zit en je menu. Je ziet regelmatig voorbijkomen dat er in één menu diverse producten staan, maar ook de Over Ons pagina en de contact pagina. Soms mist zelfs de homepagina in het menu. Als bezoekers iets willen, is het de optie om terug te keren naar home. Dan voelen ze zich net wat veiliger.

Denk maar eens aan een fruitschaal. Daarin zie je appels, peren en bananen. Dat klopt, want dat is allemaal fruit. Het oogt heel raar als daar opeens de broccoli en een schroevendraaier bijliggen. Gek voorbeeld misschien, maar dat is wel wat websites doen die te veel verschillende elementen in hun menubalk hebben staan.

Zelf heb ik dit ook pas sinds een paar jaar goed staan op mijn website. Je ziet de diensten die ik lever in de menubalk staan. In een secundair menu kun je meer over mij lezen, mijn blogpagina vinden en contact opnemen. Deze aanpassingen hebben mij betere resultaten opgeleverd.

Wanneer je met je website aan de gang gaat, is het belangrijk om hier goed naar te kijken. Kun je daar hulp bij gebruiken? In mijn 1op1: Direct Resultaat help ik jou in 1 dag aan een stappenplan voor jouw website. We schrijven samen de homepage, Over Ons pagina en een verkooppagina en je krijgt een plan voor de rest van de website. Voor maart heb ik nog drie plekken over. Heb je interesse? Neem dan gauw contact op via info@puntjeroen.nl om een afspraak in te plannen.

Leave a Comment

18 + drie =