5 effectieve tips om je website relevant te houden

Ben jij ondernemer? Dan is de kans groot dat je ook een website hebt. Dat hoort er immers bij, toch?

Een webdesigner heeft een prachtig ontwerp gemaakt en het is vervolgens ook gebouwd. Daarna heeft een tekstschrijver er wat teksten op gezet. Best mooi, al zeg je het zelf.

Toch lukt het maar niet om veel bezoekers te trekken. Op dinsdag is het een mooie dag, want dan komen er tien langs. Maar er is niemand die contact opneemt… Uit pure woede besluit je om er de komende maanden maar even geen aandacht aan te besteden.

Zo hoeft het niet te gaan

Je website is een middel om potentiële nieuwe klanten aan te boren. Niet alleen die honderden of duizenden in je woonplaats of werkomgeving, maar heel Nederland wordt je werkgebied. Of ook ver daarbuiten, als Engels de voertaal op de website is. Dat zou gaaf zijn, nietwaar?

De 5 tips voor effectieve website:

Houd je website bij

Het lijkt zo simpel, maar doe het maar eens tussen alle werkzaamheden door. Reserveer een vast moment in de week om je website op te frissen. Schrijf een nieuwe blogpost, voeg testimonials toe aan je verkooppagina’s.

Controleer of je zoektermen nog actueel zijn

Schrijf jij een blog of pagina gericht op een bepaald onderwerp? Controleer dan regelmatig of je zoekwoorden nog relevant zijn. Via Google Trends kun je zien hoe het zoekgedrag naar een bepaald woorden (of bepaalde woorden) zich over langere tijd ontwikkelen.

Zorg voor een snelle laadtijd van je site

Langzame websites staan veel bezoekers in de weg. Wanneer er te lang op de pagina moet worden gewacht, haken mensen af. Boos en gefrustreerd. Is je website snel genoeg volgens Google? Dat kun je hier checken (https://search.google.com/search-console/mobile-friendly).

Gebruik getallen

Zeker als je een blog schrijft, is dit relevant. Mensen zijn dol op lijstjes (zoals jij deze nu ook leest). Het maakt een artikel behapbaar. Wanneer je dit niet doet, wordt het een enorme lap tekst waar je doorheen moet worstelen. Denk aan: Top XX tips, XX manieren om, XX super effectieve, De XX meest populaire.

Maak gebruik van video

Een website met alleen tekst is saai. Het doel is om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Dat doe je door ook afbeeldingen en video toe te voegen. Met name die laatste categorie wordt steeds populairder. Maak daar gebruik van en upload deze video’s ook naar YouTube. Dat is immers de tweede grootste zoekmachine van de wereld (en bovendien ook in handen van Google).

Door bovenstaande tips door te voeren, blijf je relevant voor de zoekmachines van Google en voor je bezoeker. Dan zul je zien dat je al snel meer bezoekers krijgt dan tien per dag. Vanaf dat moment wil je je website nooit meer alleen laten.

Mocht je website niet brengen wat je er van verwacht en wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.

Leave a Comment

twee − 1 =